Hyväntekeväisyyskonsertti kruunasi kyläyhdistyksen kesän

Kyläyhdistys onnistui toteuttamaan ainutlaatuisen musiikkitapahtuman Kylävintillä 2.8.2020. Taiteellisesta annista vastasivat Erik T. Tawaststjerna (piano), Hui-Ying Liu-Tawaststjerna (piano) sekä Maria Itkonen (viulu).  Ohjelmistossa oli mm. Beethovenin sonaatti, sekä Sibeliuksen musiikkia viululle ja pianolle. Konsertin taiteellinen taso ja tunnelma nousivat korkealle tasolle, eikä pelätty sade aiheuttanut akustisia ongelmia.

Konsertin taustoja voidaan jäljittää aina 1800-luvulle asti, jolloin Karsturantaan syntyi huvilayhteisö, johon kuuluivat maan eturivin taide- ja kulttuurisukuihin kuuluvat von Boehmin ja Tawaststjernan perheet, jotka ovat viettäneet kesiään Karsturannassa nyt jo useamman sukupolven ajan.

Konsertin alussa Erik T. kertoi lämpimistä lapsuudenmuistoista, jotka liittyvät Karsturantaan.  Kun perheen huvila sijaitsi saaressa, mm. postia ja maitoa haettiin mantereelta ja tätä kautta konserttipaikan ihmiset ja maisemat ovat tulleet tutuiksi jo varhain.

Yhdessä todettiin, että huvila-asukkaiden ja kyläläisten vuorovaikutus on ollut läheistä ja tärkeää ja se on rikastuttanut elämää molemmin puolin. – Konserttia voi pitää myös kunnianosoituksena tälle vuorovaikutukselle, totesi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Kangaspunta.

Konsertin toteutumisessa Maria Itkosella oli myös tärkeä rooli. Tampereen filharmoniassa soittavalle ammattimuusikolle korona-aika on merkinnyt konserttiesiintymisten keskeytymistä.  Tämä kääntyi kyläläisten onneksi sikäli, että nyt oli mahdollisuus olla mukana rakentamassa ohjelmistoa uudenlaisella kokoonpanolla ja vähän erikoisemmassa paikassa, entisen navetan vintillä.  Maria liittyy Karsturantaan siten, että hänen vanhempansa asuvat kylällä ja ovat myös mukana kyläyhdistyksen toiminnassa.

Konsertin taiteilijat esiintyivät ilman palkkiota ja halusivat osaltaan olla tukemassa käynnistyvän kyläyhdistyksen historia- ja kulttuurityötä. Konsertin piano saatiin myös lainaksi Joutsenon opistolta. Konsertin tuotot ovat yhdistykselle tarpeen, mutta yhtä tärkeää oli hieno musiikkielämys ja käsinkosketeltavan lämmin tunnelma, joka yhdisti kyläläisiä, huvila-asukkaita ja muita vieraita.

Videoklippi konsertista: